În perioada 3-11 martie, cluburile din toată Europa se mobilizează pentru ediția din 2018 a Week of Action, desfășurată sub egida Center for Access to Football in Europe (CAFE), o organizație ce are ca scop promovarea fotbalului în rândul persoanelor cu dizabilități și răspândirea mesajului principal al acesteia: ”FOTBAL TOTAL – ACCES TOTAL”.

 

Organizația își propune să se asigure că persoanele cu dizabilități pot avea locul lor în rândul celor care merg pe stadioane, de la nivel administrativ de bază până în birourile executive ale cluburilor, ca spectatori, jucători, antrenori, administratori, voluntari și persoane cu capacitate de decizie. Week of Action CAFE este o oportunitate unică pentru cluburi, federații și grupuri de suporteri de a sărbători includerea la scară largă a persoanelor cu dizabilități și rolul important pe care îl pot juca atât în fotbal, cât și în societate.

 

După ce în 2017 Week of Action a fost sărbătorită în peste 20 de țări din Europa, acum a venit și rândul României să se alăture! Prietenii noștri de la Fundația Ceva de Spus vin alături de noi la partida Politehnica Timișoara v. Academica Clinceni pentru a arăta ce înseamnă cu adevărat să fii lângă echipă indiferent de condiții!

 

Andrei Gerber este unul dintre membrii importanți ai fundației și un suporter ce a fost alături de alb-violeți în toate momentele frumoase ale ultimilor ani. Sâmbătă el va veni alături de colegii săi și le va fi ”profesor” în fenomenul de pe Știința! 🙂

 

Clubul nostru își propune pe această cale să aibă o serie de inițiative menite să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități la evenimentele sportive pe care le organizăm, asigurându-le cele mai bune condiții și o experiență a unei zile de meci de neuitat! În perioada următoare dorim să organizăm întâlniri cu membrii Fundației Ceva de Spus în cadrul cărora să identificăm problemele pe care aceștia le-ar putea întâmpina în participarea la evenimentele sportive și modalități de a le rezolva.

De asemenea încercăm implementarea unei secțiuni dedicate persoanelor cu deficiențe de văz pe noua versiune a site-ului oficial, ce va fi lansată în perioada următoare. Urmărește în continuare site-ul oficial și pagina noastră de Facebook pentru mai multe detalii despre această campanie! #totalaccess

 

Află mai multe despre CAFE Week of Action ► https://goo.gl/jzpk7B

Vezi cum a fost sărbătorită Week of Action anul trecut în Europa ► https://goo.gl/1krsyP